Archívum: 'ötlettár' Kategória

nov 11 2009

Szódabikarbóna – a régi-új csodaszer

Szerző: kategória: ötlettár

Nagymamáink mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle. Mindig tartsunk belőle otthon!
Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható.

Olvass tovább »

Szódabikarbóna – a régi-új csodaszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

nov 08 2009

Receptek megfázás idején

Szerző: kategória: egészség,ötlettár

Torma

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól,
csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Olvass tovább »

Receptek megfázás idején bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

nov 07 2009

Egyszerű gyúrt tészta készítése

Szerző: kategória: ötlettár

2, 4, 6 VAGY 8 TOJÁSOST? A száraz- (azaz gyúrt) tészták legfontosabb jellemzője az a szám, amely megmutatja, hogy 1 kg liszthez hány tojást adtak a készítésekor. Minél több tojást használtak hozzá, a tészta annál tartalmasabb és annál jobban bírja a főzést. (Azaz kevésbé hajlamos a szétázásra, az összeragadásra, s a főzés után is rugalmasabb lesz.) Normális esetben a tojásdúsabb tészta sárgább.

Olvass tovább »

Egyszerű gyúrt tészta készítése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva