Egészséges élet

Vitaminok, zöldségek, virágok, receptek, ötletek

Archívum: '04 Teák' Kategória

Zab

Szerző: kuthom - 2010. február. 14.

A zabban lévő keményítő emésztése és felszívódása lassú ezért energiatartalma apránként szabadul fel, így jótékony hatása több órán át tart. Értékes forrása mind a vízben oldhatatlan, mind az oldható rostnak, s ez a kettősség az, ami az egészséges bélműködést elősegítő, ideális étellé teszi, mivel megakadályozza a székrekedés kialakulását.

Bejegyzés elolvasása »

Kategória: 04 Teák | Zab bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyógyúljunk teákkal

Szerző: kuthom - 2009. november. 25.

Forrázat – t készítünk a virágból, levélből vagy az illó olajat tartalmazó magvakból, ez a leggyakoribb módja a gyógyteakészítésnek. A felaprított gyógynövényre vagy gyógynövénykeverékre forrásban lévő vizet öntünk, 5-10 percet lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Bejegyzés elolvasása »

Címkék:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategória: 04 Teák | Gyógyúljunk teákkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Emeletes élvezet

Szerző: kuthom - 2009. november. 22.

emeleteselvezet

  1. réteg
  25 dkg darált háztartási keksz
  5 dkg Ráma margarin
  5 dkg porcukor
  kevés tej

  Kategória: 04 Teák | Emeletes élvezet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Fekete tea

  Szerző: kuthom - 2009. november. 2.

  A fekete tea a zöld tealevelek fermentálásával – speciális hőkezeléssel – készül. A fekete tea esetében a szárítást követően a leveleket egy jelentős oxidációs folyamaton viszik keresztül. Az oxidációnak köszönhetően a tea elveszti antioxidáns tulajdonságainak nagy részét, íze azonban karakteresebb és összetettebb lesz.

  Bejegyzés elolvasása »

  Címkék:
  Kategória: 04 Teák | Fekete tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Fehér tea

  Szerző: kuthom - 2009. november. 1.

  white_tea_picA rügyekből és a nagyon friss levelekből álló teák közül a fehér teák a legfinomabbak, a legízletesebbek, és ők vannak a legjobb hatással a szervezetre. A leveleket vagy áztatják, vagy a napon szárítják. Fehér teát termő ültetvények közül már csak nagyon kevés maradt, ezek közül a legtöbb a kínai fennsíkon található. Itt még a hagyományos, a császári időkből származó szüretelési módszert alkalmazzák. Az elnevezése is “császári szüret”, amelynek az a lényege, hogy az ágról csak az első kis hajtáslevelet és a friss rügyet szedik le. Ha csak magát az apró rügybimbót szüretelik, akkor azt ezüst teaként (Ezüst Tűk) hozzák forgalomba. A fehér tea és az ezüst tea feldolgozása is “szűz”, azaz ezek is beletartoznak a szűztea fogalomkörébe.

  Bejegyzés elolvasása »

  Címkék:
  Kategória: 04 Teák | Fehér tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Catuaba tea

  Szerző: kuthom - 2009. október. 31.

  catuabaA Catuaba egy vastag kérgű fa, mely az Amazonas vidékén honos. Csak a fa kérge kerül felhasználásra. Dél-Amerika szerte évszázadok óta használják.

  A Catuaba páratlan hatásai:

  Stimulálja és erősíti a vegetatív idegrendszert, ezzel megakadályozza a fáradékonyságot, erőtlenséget és a hipochondriát
  Segít idegesség okozta álmatlanságban, pihentető alvást eredményez

  Bejegyzés elolvasása »

  Címkék:
  Kategória: 04 Teák | Catuaba tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Zöld tea

  Szerző: kuthom - 2009. október. 30.

  zoldteaA zöld teát más néven szűz teának is nevezik, mert nincsen fermentálva. A zöld teának számtalan fajtája létezik, és alapvetően Kínából és Japánból származik, de India és Srí Lanka területén is jelentős a termesztése. A tea minőségét és aromáját a származási helye, az ültetvény fekvése és éghajlata, az ültetvény talaja és a betakarításának módja határozza meg. A Japán zöld tea íze kissé fűízű, a Kínai zöld tea füstös, kesernyés ízű, míg az Indiai zöld tea gyümölcsösen friss aromájú.

  Bejegyzés elolvasása »

  Kategória: 04 Teák | Zöld tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Csalán

  Szerző: kuthom - 2009. október. 21.

  csalan01

  A csalánban sok az A –provitamin, ami segít megőrizni a bőr szépségét, és rugalmasságát, hatásos a korpás fejbőr ellen és a hajhullást is csökkenti. De emellett magas a C-vitamin tartalma is, általános élénkítő és erősítő hatású az immunrendszerünkre, javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vércukorszintet, vértisztító és vérzéscsillapító is. A csalánfőzet jó hatással van az emésztő rendszerünkre, az epére, a májra, a vesére, és gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő.

  Bejegyzés elolvasása »

  Címkék:, ,
  Kategória: 04 Teák | Csalán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

  Zöld tea

  Szerző: kuthom - 2009. október. 13.

  A zöld tea rendszeres fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. Többek között olyan vegyületeket tartalmaz, melyek csökkentik a rák bizonyos fajtáinak és az érrendszert érintő egbetegedések esélyét, és még fogyaszt is.

  Bejegyzés elolvasása »

  Címkék:
  Kategória: 04 Teák | Zöld tea bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva