Egészséges élet

Vitaminok, zöldségek, virágok, receptek, ötletek

Archívum: június, 2010

Rózsalonc

Szerző: kuthom - 2010. június. 22.

rozsaloncA rózsaloncokat 1845-től kezdve ültetik kertekbe, és ma is az egyik legdekoratívabb, legkedveltebb virágos cserjénk. Jelenleg számos fajtája van forgalomban, nemesítésével ma elsősorban Franciaországban és Észak-Amerikában foglalkoznak. A fajtáinak száma 200 körül mozog, 20-25 faját termesztik. A keresett fajták száma ennél is kevesebb.

Bejegyzés elolvasása »

Címkék:, , ,
Kategória: Évelők | Rózsalonc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Trombitafolyondár

Szerző: kuthom - 2010. június. 22.

trombitafolyondarSzármazás: Az Észak-Amerika déli és keleti részén őshonos trombitafolyondár gyorsan növekvő cserje, amely szinte mindenre felkapaszkodik léggyökerei segítségével. A trombita- vagy szivarfafélék (Bignoniaceae) családjába tartozik.
A Campsis nemzetséget mindösszesen két faj alkotja, a másik képviselője a Kelet-Ázsiában honos kínai vagy nagyvirágú trombitacserje (Campsis grandiflora). Mindkét fajnak, és két növény fajhibridjének (Campsis × tagliabunda) is számtalan nemesített kerti változata létezik,
Bejegyzés elolvasása »

Címkék:, , , , ,
Kategória: Évelők | Trombitafolyondár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nyári orgona

Szerző: kuthom - 2010. június. 22.

nyariorgonaAz illatos nyári orgona, tudományos néven (Buddleja davidii) kínai származású. Alakja felfelé törő, nyúlánk, tojásdaddá váló, laza cserje. Magassága 2-4 méter közé tehető, feltéve, ha nem fagy vissza télen 1-2 méteresre. Igen gyors növekedésű cserje. Hajtásai négyélűek, virágzatban végződők Levelei keskenyek, 10-20 cm hosszúak, lándzsás alakúak, viszonylag vastagok, de puha tapintásúak. Színük feltűnően méregzöld.

Bejegyzés elolvasása »

Címkék:, , , , , , , , ,
Kategória: Évelők | Nyári orgona bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva